This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Posne vanilice

 

Sastojci

Način pripreme

Dobro zamesiti brašno, kristal šećer, orahe, ulje i vrlo malo sode bikarbone. Dobijeno testo rastanjiti oklagijom do debljine od 0,5 cm, a zatim malom okruglom modlom vaditi vanilice i ređati ih u podmazan pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Ispečene vanilice premazati pekmezom, pa spajati po dve, a zatim ih uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilom.

Autor bbdana, 01 Oktobar 2008 19:15 | Recepti | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Przene jabuke

 

Sastojci

Način pripreme

Jabuke oljuštiti, izdubiti sredinu i iseći na kolutove debljine 5 mm. Od jaja, šećera, soli, brašna i vode zamesiti gušće testo za palačinke. U zagrejanoj masnoći pržiti jabuke namočene u pripremljeno testo. Kada se prohlade, posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.

Ovo je starinska, čini se već pomalo zaboravljena poslastica. Može se obogatiti tako da bude slatka musaka: slažu se redovi jabuka, a nadevaju poparenim orasima.

Vreme pripreme: 40 minuta

Autor bbdana, 01 Oktobar 2008 20:20 | Recepti | Dodaj komentar (10) | Permalink | Trekbekovi (0)

ŠPAGETI "DANA"

Za 4 osobe

www.oklagija.co.yuwww.oklagija.co.yu
www.oklagija.co.yuwww.oklagija.co.yu
Sastojci:www.oklagija.co.yu
www.oklagija.co.yuwww.oklagija.co.yu
- crni luk (1 glavica) 
- ulje (1 šoljica) 
- mleveno meso (300 g) 
- brašno (2 sup. kaš.) 
- paradajz pire (1 tuba) 
- so 
- biber 
- vegeta 
- bosliljak 
- origano 
- belo vino (1 èaša) 
- dimljeni kaèkavalj (300 g) 
- špageti (500 g) 
www.oklagija.co.yuwww.oklagija.co.yu
www.oklagija.co.yuwww.oklagija.co.yu

Naèin pripreme:

Na ulju prodinstati sitno iseckani crni luk, posoliti, dodati mleveno meso, i pržiti na tihoj vatri. Doliti 1/3 èaše belog vina, i ostaviti da se meso izdinsta. Prethodno dodati malo vegete i bibera. Posebno razrediti paradajz pire u vodi do gustine keèapa. U prodinstano meso umešati dve kašike brašna, i kada se dobije gusta masa, sipati paradajz. Kuvati na blagoj vatri najmanje 30 min. i povremeno mešati. Dodati origano, još vegete i bibera po ukusu, malo bosiljka, i preostalo vino. Sos ne treba da bude ni previše redak, ni previše gust. Pre nego što je sos gotov, skuvati špagete u prethodno prokljuèaloj i zasoljenoj vodi, sa nekoliko kapi ulja. Špagete procediti, služiti sa toplim sosom, i po želji narendati dimljeni kaèkavalj.

Autor bbdana, 22 Februar 2009 14:42 | Recepti | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Bele projice

Sastojci

  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) hlebnog belog brašna
  • 1 čaša (od jogurta) mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 šoljice ulja
  • kocka udrobljenog sira
  • malo soli

Nacin pripreme

Masu sjediniti i peći u kalupčićima. U svaki kalupčić dodati, po želji, malo ajvara, kačkavalja, suhomesnatog...

Autor bbdana, 22 Februar 2009 14:49 | Recepti | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS